dijous, 26 d’abril del 2012

Ja són 4000 firmes

  
La Plataforma va estar present a la fira del llibre organitzada per l’Ajuntament de l’Alcúdia per als dies 20, 21 i 22 d'abril on disposàvem d’un espai per poder explicar el projecte que vol dur a terme el president del Consorci i on vam rebre la visita del cantautor de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra” que ens va donar el seu recolzament i la seua firma.

Per mig d'un panell informatiu s’explicaven les dimensions del Macroabocador –120.000m², 24 camps de futbol– i les distàncies a les quals es troba el femer respecte als pobles del seu voltant, la sèquia Reial i els Ullals del riu Verd.

Aquest és el primer d’una sèrie de panells que es col·locaran arreu del poble i que  s’actualitzaran periòdicament per explicar a la població dades sobre el projecte, com per exemple perquè el president del Consorci proposà el mes de desembre de l’any 2010 l’increment de poc més d’1 a 3 € en la retribució prevista per cada tona tractada. A la vegada va ordenar d’amagades la realització dels estudis geològics de la zona del seu terme on s'ha decidit unilateralment –amb el vot en contra de la majoria dels ajuntaments de la comarca i dels pobles més pròxims– instal·lar eixe descomunal forat. Des de la plataforma proposem alternatives, que ja són realitats en altres llocs, com ara acostar les plantes de tractament als llocs d’origen, construint plantes de menor grandària, i buscar formules d’incentivació per generar menys residus, alhora que es disminueix la despesa econòmica.

Va ser el diumenge quan es va aconseguir la firma número 4000 gràcies a la implicació de tots els ciutadans de la comarca que es van acostar a la fira i mostraven el seu suport a la plataforma ajudant també amb la compra de samarretes o xapes i animant-nos per seguir lluitant per una comarca neta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada