dijous, 26 d’abril del 2012

Què fem amb el fem?

 
El passat dissabte 21 d'abril la Plataforma va participar a la xarrada que organitzà l’agrupació de Compromís a Algemesí on es va posar en dubte l'actual model de gestió i la seua evolució negativa durant els últims 20 anys. La gestió del Consorci en el projecte del Macroabocador hauria de basar-se en un estudi objectiu de tota la comarca i no estar subjecta a les inversions capritxoses del seu president i a la injusta llei de la Generalitat que regula els Consorcis.

Es van explicar les experiències de poblacions de Catalunya, País Basc i Itàlia on es posa en evidència que el camí no són els Macroabocadors sinó la informació, la conscienciació i la conservació del medi ambient per aconseguir una reducció important dels residus.

En tots el casos, el més eficient és la separació en origen, primant la recollida porta a porta. Aquesta mesura provocaria una major selecció dels residus, amb la qual cosa la qualitat del material per a reciclar milloraria molt i la despesa pel seu tractament disminuiria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada