dissabte, 20 d’octubre del 2012

L'accés al Polígon de Guadassuar

L’Ajuntament de Guadassuar va aprovar el mes de juliol de 2012 la tercera modificació del Pla General d'Ordenació Urbana.

Aquest document, refet a causa de denúncies formulades per la Plataforma contra el Macroabocador de la Ribera, demostra que l'ajuntament de Guadassuar s’ha vist obligat a mantenir la classificació de “sol no urbanitzable” que tenien els terrenys de l’actual Planta de Tractament de Residus i les parcel·les on va acordar el passat mes de febrer construir les instal·lacions de la nova Planta de Valorització de voluminosos, a poc més de 200 metres del poble de Montortal. Cal dir que actualment la Planta pertany a la Diputació, tot i que està gestionada pel Consorci de Residus Ribera – Valldigna.

Eixa classificació com a “no urbanitzable” l’impedeix obligar als propietaris dels terrenys al pagament del cost d’urbanització necessari per a urbanitzar el Polígon Industrial que pretén posar en funcionament en els voltants i que ocuparia uns 900.000 m2.

El projecte inclouria la necessitat de construir uns desproporcionats accessos des de l’Autovia fins al nou Polígon rodejant Montortal. I ací és on l'ajuntament de Guadassuar, amb el seu alcalde al capdavant, pretén, i així ho ha inclòs en la fitxa de plantejament i gestió del Sector, que el cost de l’execució dels accessos des de l’Autovia siga assumida amb un 50% pels propietaris dels terrenys que es reclassificaran i en un altre 50% pel Consorci que presideix el propi alcalde de Guadassuar.

Com a conseqüència d'aquest plantejament i per fer front al cost de les obres d'accés al polígon, tots els ciutadans de la comarca voríem incrementada la taxa anual pel tractament del fem.

Encara que no s’ha fet una estimació exacta del cost d’execució d’eixos accessos, que inclouen passos per baix de l’actual Autovia i dos gran rodones, les estimacions més optimistes apunten a que no seran inferiors a 7 milions d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada