dimarts, 19 de juny del 2012

Xarrada informativia a Benimodo


El passat mes de maig la Plataforma va organitzar una xarrada informativa per explicar el projecte que vol dur a terme el Consorci. Els ponents van ser Néstor Ferrando, president de la plataforma, Enrique Martínez i Elisa Puchol, membres de la coordinadora.

Al llarg d’aquestos mesos hem anat denunciant les irregularitats que planteja el projecte i els riscos mediambientals que suposa, ja que s'ubicaria molt a prop de llocs d’interès especial, i la filtració dels lixiviats afectaria als aqüífers i als ecosistemes de la zona com podria ser la contaminació de la Sèquia Reial arribant a les aigües de regadiu dels nostres camps i a el paratge de l’Albufera.

De fet a l'apartat 9.2.1 de la pàgina 30 de l'Informe Tècnic es diu que la ubicació de l'abocador ha de tindre en compte la distància amb vies fluvials i masses d'aigua. Però en la pàgina 31 es diu que "no es detecten masses d'aigua ubicades prop de les instal·lacions", el que no deixa de ser sorprenent.

Amb la intenció de facilitar informació sobre aquest projecte, encetem un cicle de Xarrades Informatives arreu de les comarques que formen el Consorci com són la Ribera Alta, Ribera Baixa i part de la Valldigna. Des de la Plataforma volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Benimodo i dels seus ciutadans. La pròxima parada serà el pròxim dijous 7 de Juny a les 20h a un dels altres pobles afectats directament pel Macroabocador, Massalavés.

1 comentari: